film fra Rakkestad hallen 11 nov

En liten film snutt fra hallen i Rakkestad
Husk Tistedals hallflyging på søndag 18 nov. kl 20<22
Arild

Ny depron "drift racer"

Besøk i Rakkestad hallen, Bra med folk og Roy Forsell stilte med egen produsert "drift racer"!!! Hva er nå det?? Jo: en slags svevebåt med ror og samme motor som til indoor fly med samme eller litt større batteri enn vanlig. Ferdig kuttede depron deler(mindre enn 10 stk) , en servo samt byggeanvisning var til salgs til veldig hyggelig pris... og en ble selvfølgelig med hjem! To ferdig bygde ble vist frem, og dette så svært gøy ut :) De var svært manøvrerbare og akselererte veldig kjapt og høy toppfart. samt at de stoppet relativt raskt når gassen ble slått av. Så her ser det ut til at det kan bli heftig "racing" på gulvet i hallen dersom flere hiver seg med på dette:) Roy kommer trolig å demo kjører på neste hallflyging hos oss den 18/11. Kom å se!( i Frankrike arr. de allerede race med slike!)

VÆR OBS PÅ AT LAVT FLYGING FULL SIZE KAN KOMME OVER STRIPA

----- Videresendt melding -----
Fra: Wold, Jon Gunnar
Sendt: ‎mandag‎ ‎22‎. ‎oktober‎ ‎2018‎ ‎15‎:‎09‎:‎49‎ ‎CEST
Emne: VS: Viktig Sikkerhetsinformasjon

Hei! Sarpsborg MFK har fanget opp dette, og sendt info til medlemmene sine. Jeg videresender denne videre til en del berørte NLF-klubber: Halden, Glåmdal, Kongsvinger, Askim, Aurskog-Høland, Oslo heli, og Cirrus. Vingtor (Kråkstad) er helt i ytterkant av området.

Vær obs på at dette flyet kan komme i veldig lav høyde i perioden mellom 20/10 og 20/11. Dere får selv vurdere i hvilken grad dere informerer medlemmene i deres klubber.
NGU-kartlegging fra fly

Denne Navajo'en vil fra og med lørdag 20. oktober og ca. en måned fremover drive med kartlegging av radioaktivitet i berggrunnen på oppdrag fra NGU - Norges Geologiske Undersøkelser.

Basen vil være Kjeller, og kartet viser områdene som skal dekkes. Det vil bli fløyet frem og tilbake øst-vest innenfor disse rutene med 400 meters avstand mellom hvert track. Flygingen vil foregå VFR i oppholdsvær, ca. 200 fot AGL.

Jon Gunnar Wold

Norges luftsportforbund

Hallflyging før jul HMFK

Hei Folkens!! Det er nå bestilt 4 SØNDAG kvelder kl 20<22 i TISTEDALS HALLEN
Datoene er:
4 NOVEMBER
18 NOVEMBER
2 DESEMBER
16 DESEMBER

OBS! Det er ikke fastsatt kamp oppsett for håndball ennå , Men dersom de skulle bli kamp en av datoene, så flytter vi den til en ny dato. Beskjed om dette vil bli gitt til medlemmer

Ellers er alt som det pleier: Kr 100 kontant til kasserer ved fremmøte ,Og ellers følger vi "kardemomme loven":) VEL MØTT!!

drone filming på stripa

Far og sønn deler hobby! Pappa flyr fly , mens sønnen filmer det fra dronen sin (DJ drone) Forøvrig stor trafikk på søndag med masse hyggelige piloter både helikopter og fly, Samt noen tilskuere.En flott dag på stripa
Her er linken til drone filmen som ble tatt på søndag:

Offisiell innvielse av bålpanne

Flott fly kveld mandag 1 oktober ! Med lav sterk høstsol..... ikke så lurt å fly rett mot den... Det førte til at vi fikk testet vårt nye ildsted for oppvarming av fingre .... ble godt og varmt en liten stund...

Noen som har en søppeldunk til overs?

Etter lang og tro tjeneste har vår søppeldunk produsert på "Ipas" en gang på 80 tallet begynt å bli sliten... betydelig med plåt mark i bunnen nå.
Er det noen i klubben som har en bedre avfalls dunk stående i veien i en bod eller garasje?

Litt nyheter om kommende aktiviteter

Hei folkens! Det er brukbar aktivitet på stripa når været er på vår side.. Litt skoling og div. annen flyging. Vinteren nærmer seg, og Forespørsel om hallplass i Tistedalshallen er sendt, Og det ser ut til å gå i orden i vinter også. Men kamp oppsett for håndball må være klart før vi får tildelt datoer som blir ledige søndag kvelder.
Det er nå plassert ut en "bålpanne" (avkuttet 200 l oljefat)i depoet som er ment å brukes til brenning av søppel og ha bål i for å varme fingrene i vinter. slik at vi slipper å ødelegge grillen vår på det.. Tørr ved finnes i brakka.
Lørdag 29 september fra kl 10 arrangerer Sarpsborg MFK "loppemarked" på stripa si på Rønneld. Her kan man ta med seg det man har til overs av RC utstyr og bytte/selge/kjøpe eller gi bort ...og muligens få seg et "vinterprosjekt" eller gjøre et kupp til en billig penge :)
Satser på at ute aktiviteten holder seg utover høsten, og at "høysesongen" for flyging starter i løpet av oktober !.... i Tistedalshallen

"fly inn" på Nesinge lørdag 25/8 2018

Det annonseres at det blir fly inn på Nesinge til lørdag (25) fra kl 10<15. Det annonseres med modellfly /seilfly/småfly og mikrofly aktivitet samt salg av mat og utstilling av veteran biler Alle er velkommen. (ta med kontanter) Kanskje noen fra HMFK vil reise ned å kikke? Vet ikke noe mer om dette, Som kun står på Strømstad Flygklubbs facebook side.. Sjekk der for ev. nye oppdateringer før dere reiser. Det er sendt ut mail til Sarpsborg MFK medlemmer, Om at de kommer og viser seilflyslep med modell fly.

Fin tirsdagskveld 21/8

7 piloter innom i løpet av kvelden i flott vær! Litt skoling /kaffe og juging samt et par turer ut i terrenget.. uten at noen fly fikk varige men av det :)
kl 19 30 buldret det i skogen og en skurtresker dukket opp , Så nå er kornet tresket rundt stripa. En Solius pilot som ønsker å være anonym ble endelig medlem i den eksklusive "balanserors klubben" , Som mange andre i klubben har kvalifisert seg til medlemskap i forlengst :):)
Vi sees neste tirsdag kveld også !

Subscribe to Halden Modellflyklubb RSS